Делегация на ОБК посети 40-то издание на изложението HOST в Милано, състояло се от 20 до 24 октомври 2017г.

Делегация на ОБК посети 40-то издание на изложението HOST в Милано, състояло се от 20 до 24 октомври 2017г.

HOST – едно от най-големите международни изложения за хотелиерско оборудване и ресторантьорство с 2,165 регистрирани изложители от 51 страни, мястото, на което се срещат гостоприемството и бизнеса.

Благодарение на отличните взаимоотношения и бизнес-контакти, за участниците в делегацията на ОБК, начело с г-н Веселин Халачев – председател на Сдружението, бяха осигурени безплатно пътуване, настаняване и участие.

Изложението определено е събитие, предоставящо уникална възможност за развитие на международен бизнес. Събитие, където се обединяват последните иновации и качествените идеи в един бързо и непрекъснато развиващ се сектор и може да се научи много за пазарните тенденции в световен мащаб.

По време на престоя, в рамките на два дни бяха проведени 23 срещи с представители на фирми от цял свят. Интерес предизвика проектът „Бизнес без граници”, който предлага възможности за близко сътрудничество със страни като Индия, Франция, Китай, САЩ и конкретни инвестиции в еко производства.

Ползотворна беше срещата с представители на организация от Пенсилвания, САЩ, която проявява интерес към внос на български стоки от различни отрасли на производството, които да предлага на пазара там.

Предстои организирането и провеждането на Информационен ден, посветен на възможностите за членовете на ОБК за осъществяване на бизнес с Китай.

През следващите месеци предстоят още няколко интересни международни изложения в различни страни, за които своевременно ще публикуваме актуална информация.