ДИРЕКЦИЯ ЕВРОФОНДОВЕ към ОБК

33_3_untitledЕх, ако можеха всички срещи да са такива… – би било прекрасно!

Колко полезни неща от живота и бизнеса научихме! И всичко това съпроводено с хубаво италианско вино, поднесено на всички нас като комплимент не от кой да е, а от самият проф. Маурицио Ферери – член на италианската асоциация на сомелиерите и председател на комисията за сертифициране на сомелиерите в България. Г-н Ферери е и един от известните италиански предприемачи у нас, с разнородни бизнес интереси.

Малцина в България, обаче, знаят че проф. Ферери е бил преподавател по икономика на световно известните модни дизайнери Долче и Габана.

В своят нов ресторант, Il Galo D’oro, Г-н Ферери ни преподаде първия свой урок по сомилиерство – научи ни как да пием, как да се наслаждаваме, как да преценяваме качествата и алкохолното съдържание на виното. Беше много интересно, забавно и “замайващо”.

Г-н Ферери ни обеща, че на някоя от следващите наши срещи ще ни научи как да пием и оценяваме кафето.

Бутилките с хубавото италианско вино – бяло, червено и розе, подарени ни от г-н Ферери, останаха за допиване след втората част на срещата ни, която беше изключително интересна и ползотворна за сдружението и за бизнеса ни като цяло.

Разискваха се основни въпроси, свързани с кандидатстване по различни програми и възможности за усвояване на средства от евро фондовете. Оказа се, че тези възможности не са никак малко – има средства, които се отпускат за сдружения, за кооперации, за фирми, за клъстери. Председателя на ОБК,   г-н Халачев разказа за опита в усвояването на евро средства и за дейността на един италиански клъстер, чийто председател е изразил съгласието си да си сътрудничим във всички области на бизнеса, включително и да ни помага с опита си в изграждането на клъстери, правилно съставяне на успешни проекти и др. дейности, водещи до усвояване на средства от еврофондовете и разбира се, правене на истински, доходоносен бизнес.

Поради тази причина, всички ние единодушно решихме да създадем специална ДИРЕКЦИЯ ЕВРОФОНДОВЕ към нашето сдружение – до две седмици ще бъде определен и нейния състав. Наясно сме, че на тази дирекция и предстои изключително много работа и по обем, и по отговорност.

Поставили сме си за цел фирмите от сдружението, кооперацията и клъстерите, които ще създадем да са едни от първите, които ще усвоят средства през новия програмен период 2014 – 2020 г.

Убедени сме, че можем и знаем как да го постигнем!