Инфо относно Националния бизнес форум 2017 – 16.11, хотел Хилтън

Уважаеми Дами и Господа, 

Еврокомисарят по цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел ще направи специално обръщение към участниците в Национален бизнес форум 2017”, който е на тема: „Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на българското председателство на Съвета на ЕС“. Мария Габриел категорично  заявява своята съпричастност и ангажираност към проблемите на бизнеса у нас и необходимостта от популяризирането на добри практики в навечерието на българското Европредседателство.

 

Предизвикателството на ХХвек –дигитализацията, е поверено на българския еврокомисар. Г-жа Габриел има ясна визия за изграждането на единен цифров пазар и създаването на благоприятна среда за развитието на цифровите технологии. Огромното им значение за просперитета на бизнеса ще бъде един от дискусионните акценти на „Национален бизнес форум 2017”. Сред приоритетите в работата на г-жа Габриел са още киберсигурността и въвеждането на правила за онлайн платформите. Зам.-председателят на групата на ЕНП в Европарламента дори има стратегия за обща телеком-мрежа на страните-членки и се надява до 2027 г. дигиталният вътрешноевропейски пазар да допринася с €415 милиарда  годишно към  икономиката на СъюзаДвукратната носителка на наградата  „Евродепутат на годината”  е категорична, че Свободата на движение на данни трябва да е петата основна свобода на Европейския съюз.“

 

„Национален бизнес форум 2017“ вече дава заявка да се превърне в бизнес събитието на годината.  На 16 ноември т. г.  в хотел „Хилтън” в София то ще събере стотици български и европейски парламентаристи, посланици, представители на българското правителството, на ЕК, на малкия и среден бизнес. Партньори на домакините от ОБК са „Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия“ (ИАНМСП) и „Българска агенция за инвестиции“ (БАИ) при Министерство на икономиката.

За повече информация: www.ubclubs.eu , 0894377977, events@ubclubs.eu

 

 Поздрави,