ЛОГИСТИЧЕН СКЛАД В УЗБЕКИСТАН ЗА УЛЕСНЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ИЗНОС

Уважаеми колеги,

С огромно удоволствие бихме искали да ви уведомим, че няколко български компании – членове на ОБК и на Българо-узбекската търговска камара се обединиха и създадоха търговско-дистрибуторска фирма в Узбекистан.

Фирмата разполага с офис и голям логистичен склад на територията на столицата Ташкент.

В Република Узбекистан живеят над 36 милиона души, от които над 4 милиона в Ташкент.

Населението е предимно от млади хора, а всяко семейство има по 3-5 деца.

Все още, пазарът там не е добре задоволен с редица продукти. Узбекските граждани са отправили поглед към качествените европейски стоки, които на този етап заемат нищожно място по рафтовете на магазините.

Взимайки предвид конкретните пазарни условия в централно-азиатската република, както и географската й и икономическа близост със съседните държави – Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Туркменистан, обединението от български фирми взе решение да започне с внос и дистрибуция на следните основни продукти:

 1. Хранителни стоки –
 • Млечни продукти – мляко, сирене, кашкавал, моцарела и др.
 • Месни продукти – пилешко, заешко, пуешко, телешко и др. (замразени, охладени с по-голяма трайност, консервирани, полуфабрикати, колбаси)
 • Риба, рибни продукти и морски дарове
 • Консерви – от месо, зеленчуци, риба
 • Зехтин, олио
 • Тестени изделия – спагети, макарони, кус-кус и др.
 • Сладки изделия – шоколади, вафли, пастички, бонбони и т.н.
 • Вино
 • Минерална и трапезна вода, сокове и безалкохолни напитки
 • Други
 1. Козметика и парфюмерия, включително детска козметика и паста за зъби
 2. Почистващи и други препарати за бита, включително перилни, кухненски и т.н.
 3. Всякакъв вид детски стоки
 4. Мебели за дома и офиса
 5. Битова техника
 6. Други – по предварителна уговорка

Забележка: стоките могат да бъдат и с друг европейски произход – Италия, Гърция, Франция, Испания, Германия и т.н.

Обединението от български фирми, което ще осъществява вноса в Узбекистан, разполага с необходимия начален капитал, така че стоките ще бъдат заплащани още преди да са напуснали България.

ОБК и БУТК разполагат с необходимите контакти на транспортни и логистични  компании.

ОБК и БУТК са готови да ви предоставят всякаква допълнителна информация, свързана с възможностите за излизане на централно-азиатския пазар и в частност в Узбекистан. Моля, не се колебайте да се свържете с нас.

С цел УЛЕСНЯВАНЕ ИЗНОСА на вашите продукти, МИНИМИЗИРАНЕ НА БИЗНЕС РИСКОВЕТЕ и значително НАМАЛЯВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ви за представяне, реклама и маркетинг,

ОБК и БУТК решиха да организират събирането, транспортирането и промотирането на ваши стоки на територията на Република Узбекистан по следния начин:

 1. Мостри и първоначални количества от вашите продукти ще се съберат в подходящи складове (включително хладилни).
 2. Спрямо митническите и транспортните изисквания ще се организира транспорт на смесени (съставени от различни, но съотносими стоки) контейнери или камиони.
 3. Товарите ще бъдат посрещнати, обмитени и разтоварени в складовете на обединението от български фирми в Ташкент.
 4. БУТК ще организира изложение на стоките, като със съдействието на българското посолство в Ташкент ще бъдат поканени високопоставени гости от правителството на Узбекистан, дипломатическите и търговски мисии в Ташкент, собственици и директори на водещи компании, вериги хипермаркети и магазини.
 5. Персонал от служители, ръководени от Обединението от български фирми ще се свързва, посещава и продава на заинтересовани клиенти, както и ще се извършва необходими маркетинг, реклама и промотиране.
 6. Поръчките от узбекските клиенти ще се обобщават и предават на ръководството на Обединението от български фирми, които от своя страна ще закупуват необходимите следващи количества.

ВНИМАНИЕ:

 1. Събирането на ЗАЯВКИ за участие с мостри и първоначални количества от вашите продукти започва на 23 март 2023 г. и ще завърши до запълването на предвидените обеми в контейнерите, но не по-късно от 19 април. В заявките трябва да посочите вида и броя на продуктите, опаковане, размери и общ обем на цялата ваша доставка.
 2. Самата СТОКА ще се събира в периода 19 – 25 април, след което ще последва товарене, оформяне на документи и изпращане.
 3. Трябва да направим всичко възможно така, че продуктите да могат да бъдат изложени и представени на, или малко след 24 май, по случай прекрасния български празник.

ВСИЧКО ТОВА ЗАВИСИ САМО ОТ НАШИТЕ ОБЕДИНЕНИ, ОБЩИ УСИЛИЯ. НЕКА ДА ДАДЕМ НАШИЯ ПРИНОС ЗА ЕДНА ПО-СИЛНА БЪЛГАРСКА ИКОНОМИКА, ЗА ПО-ДОСТОЕН СТАНДАРТ НА ЖИВОТ!

(А личната облага, също няма да закъснее.)

Пожелаваме ви здраве и успешен бизнес!

За повече информация, можете да позвъните на тел. 0895575735 или да пишете на office@ubclubs.eu  office.ubclubs@gmail.com , както и да следите официалния сайт на ОБК www.ubclubs.eu  или фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria .