МАЛКИЯТ И СРЕДНИЯТ БИЗНЕС ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ СИ, ЩЕ СЕ БОРЯТ ЗА СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми предприемачи, представители на микро, малък и среден бизнес, свободни професии и занаятчийство, за огромно наше съжаление се оказа, че в момента, в който ние обсъждахме какъв законопроект се готви в Парламента (визирам предходната наша публикация), тихомълком и изключително бързо бе приет Закона за изменение на Кодекса на труда и публикуван в ДВ бр.8 от 29.01.2016г.
КОШМАРЪТ за малкия бизнес се случи (уточнявам, че за по-кратко употребявам само малък бизнес, но всъщност визирам микро, малък, среден бизнес, свободни професии и занаятчийство). Критериите, заложени в чл.35 от Кодекса на труда категорично обслужват интересите на едрия бизнес и съществуващите още от времето на социализма работодателски организации. Според тези критерии, за да бъде една работодателска организация национално представена, то в нея трябва да членуват не по-малко от 1500 фирми с не по-малко от общо 50000 наети работници и служители. Всичко това трябва да се случи за срок от 4 месеца, които започнаха да текат от 29 януари 2016 г. Заложени са и още няколко изключително трудни за изпълнение критерии. По този начин, нашите народни представители изпращат малките фирми в обятията на големите. Така ние ще бъдем по-лесно контролирани.
Уважаеми колеги, нека този път наистина да се изправим и да започнем с реални ДЕЙСТВИЯ, с по-малко приказки. Българските депутати ни зададоха една изключително трудна за изпълнение задача. Трудна, но не и НЕВЪЗМОЖНА. Нека да запретнем ръкави и да им докажем, че ОБЕДИНЕНИ можем да УСПЕЕМ.
Обръщаме се към ръководствата на съществуващите вече бизнес организации, представляващи интересите на МСП – Дами и господа, нека да насрочим близка дата за среща, в която да обсъдим форма за обединение на нашите организации и да си поставим общи задачи с цел покриване на изискваните критерии и съвместни действия за защита интересите на нашите членове.
Уважаеми предприемачи, представители на микро, малък и среден бизнес, свободни професии и занаятчийство, ако споделяте нашите идеи и нашата кауза за социално-икономически възход на България, присъединете се към нашето Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК).
Вашето членство е абсолютно БЕЗПЛАТНО за срок от 9 месеца. След изтичането на този срок, Вие можете да напуснете, без да бъдете санкционирани, т.е. без да дължите нищо.
Ако искате да излезете както на европейския, така и на международния ПАЗАР, станете член на ОБК – ОБК е пълноправен член (единствен за България) на Европейския Алианс на Малкия Бизнес (ESBA) – паневропейска организация, в която членуват над 1,2 милиона фирми от 36 държави; ОБК е партньор на европейската мрежа EEN; ОБК е партньор на Инициативата за Югоизточно сътрудничество (SECI); ОБК е партньор на организацията за Черноморско Икономическо Сътрудничество (BSEC); ОБК е партньор на най-голямата и най-влиятелна работодателска организация в Обединеното Кралство – Федерацията на Малкия Бизнес (FSB); ОБК е партньор на Европейската организация за Търговия с Китай.
Ако искате да получите изгодно банково и алтернативно ФИНАНСИРАНЕ, станете член на ОБК – ОБК е в непрекъснат контакт с водещи финансови институции.
Ако искате да получите БЕЗВЪЗМЕЗДНА финансова ПОМОЩ по европейски програми, включително и по такива, които се управляват директно от Европейската Комисия и ЕС, с кандидатстване директно в Брюксел, станете член на ОБК – чрез своята Дирекция “Европейски фондове”, ОБК ще Ви предостави най-необходимата информация и ще Ви съдейства в подготовката на Вашите проектни предложения.
Ако искате Вашата компания да бъде ПРЕДСТАВЕНА ДИРЕКТНО В ЕВРОПА и Вашите проблеми и предложения да бъдат чути в Европейския Парламент и Европейската Комисия, станете член на ОБК – чрез своята организация-шапка – ESBA – ОБК е в непрекъснати контакти с европейските институции, както и с г-н Франс Тимерманс – Първи Вице-президент на Европейската комисия с ресор Административна тежест. ОБК е единствения представител на българския малък и среден бизнес в Асамблеята на МСП, която се организира всяка година от Европейската Комисия.
Ако искате Вашата компания да бъде национално представена, станете член на ОБК – само за последните две седмици, благодарение на своите ясно изразени позиции, ОБК събра над 180 000 харесвания в социалните мрежи.
Уважаеми предприемачи, представители на микро, малък и среден бизнес, свободни професии и занаятчийство, пишете ни тук или на електронния ни адрес office@ubclubs.eu за Ваши оплаквания и предложения за решение на проблеми, които срещате във Вашето бизнес ежедневие. Нека да се обединим около този така важен ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОЕКТ ЗА СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ ВЪЗХОД, нека се обединим в името на каузата – България.
Да, НИЕ СМЕ МАЛКИ, НО СМЕ МНОГО И ОБЕДИНЕНИ ЩЕ УСПЕЕМ!
Веселин Халачев,
Председател на ОБК
Член на Борда на директорите
European Small Business Alliance