НАЦИОНАЛЕН БИЗНЕС ФОРУМ 2022 – София

Уважаеми Дами и Господа,
Имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в НАЦИОНАЛЕН БИЗНЕС ФОРУМ 2022, на тема “Европейска зелена и дигитална индустрия. Планът на Европа за единна квантова комуникационна мрежа”
Събитието ще се проведе на 01 март (вторник) 2022 година и се организира в рамките на «СЕДМИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ИНДУСТРИЯ 2022» – инициатива на ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ.
В основния фокус на темите ще бъдат Зелената и дигитална индустрия и Европейската инициатива „EuroQCI”.
Организатори:
Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК), със специалната подкрепа на Европейската комисия
и
Национален център за компетентност по квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска- КВАЗАР при БАН
Дата и час: 01 март (вторник) 2022 г. от 09.30 часа (EET)
Място: Зала „Макс Планк“, Институт по роботика при БАН, гр. София, ул. “Акад. Георги Бончев”, БЛОК 2 (в близост до Дом на учения – бул. “Шипченски проход”)
Участието във форума е БЕЗПЛАТНО.
Поради големият интерес към събитието и епидемиологичната обстановка в страната, форумът ще се проведе едновременно и онлайн – линк за свързване: https://meet.google.com/yme-qyhk-jyu
Темите на форума са подходящи за представители на следните сектори на икономиката: индустрия, дигитални технологии и изкуствен интелект, туризъм, възобновяеми енергийни източници, строителство, здравеопазване, образование, социална отговорност, изследователска дейност, транспорт и др.
Ако желаете да се включите присъствено, моля заявете Вашето участие на office.ubclubs@gmail.com до 17.00 часа на 28.02.2022 г. и изчакайте писмено потвърждение от организаторите.
Местата в залата са ограничени, за това Ви молим да не изчаквате последния момент за записване.
Умоляваме Ви да спазвате противоепидемичните мерки, съгласно заповедта на министъра на здравеопазването на Република България.
ПРОГРАМА
09.00 – 09.30 Регистрация на участниците и гостите
09.30 – 10.00 Откриване на форума
* Кратко обръщение от г-н Веселин Халачев – Председател на Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени бизнес клубове (ОБК) и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел
* Кратко обръщение от акад. Чавдар Руменин – ръководител на Център за компетентност КВАЗАР
* Приветствени слова от г-н Даниел Лорер – Министър на иновациите на Република България
* Приветствени слова от г-н Ерхард Бусек – Координатор на Инициативата за югоизточно европейско сътрудничество в рамките на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE), бивш еврокомисар и вице-канцлер на Австрия (видео обръщение)
* Реч на г-жа Урсула фон дер Лайен – Президент на Европейската комисия, отправена към всички участници, ангажирани с инициативата Дни на европейската индустрия 2022 г. (видео – оригинал, на английски език с пряк звуков превод на български)
10.30 – 10.50 Първи панел:
Европейската инициатива „EuroQCI- Единна квантова комуникация в Европа“-предизвикателства и перспективи; Българският национален план за изграждане на квантово-комуникационна мрежа; Възможности за включване на малките и средни предприятия в Инициативата EuroQCI
Лектори:
– Доц. Лъчезар Георгиев – представител на България в Европейската комисия в Борда на EuroQCI
– г-н Евгени Иванов – Офис за технологичен трансфер към Център за компетентност КВАЗАР
Въпроси и отговори:
10.50 – 11.20 Втори панел:
Европейски фондове и програми, упарвлявани от Европейската комисия, с директно кандидатстване в Брюксел, в подкрепа на зеления и цифровия преход на европейската икономика. Инициативатa на ЕС “Вратата към света” с бюджет от 300 милиарда евро за възобновяема енергия, инфраструктура и транспорт.
Лектори:
– г-н Веселин Халачев – Председател на ОБК и член на Борда на Директорите на Европейски Алианс на Малкия Бизнес в Брюксел
– Проф. д-р Майкъл Фазекаш – главен координатор на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (OSCE) с Инициативата за югоизточно европейско сътрудничество (SECI)
Въпроси и отговори:
11.20 – 11.50 Добрите практики:
Младежкото предприемачество в подкрепа на дигитализацията на бизнеса
– г-н Мариян Маринов – Съосновател на бизнес платформата Elvis.bg
Връзката: бизнес – наука – образование. Международно партньорство
– Проф. д-р Тошко Кръстев – Председател на Академичния съвет към Института за европейско образование
Коментари по Програмата „Втори шанс“, създаването на специален фонд „Втори шанс“ и създаването на Център за външна търговия
11.50 – 12.00 Закриване на форума
12.00 – Коктейл
За повече информация, можете да пишете на office@ubclubs.eu office.ubclubs@gmail.com , както и да следите официалния сайт на ОБК www.ubclubs.eu или фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria .