ОБК горещо посрещнати от бизнеса в Косово

19_agim shahiniСлед ползотворният разговор, проведен преди седмица в посолството на Република Косово в София, на 2 август 2014г., делегация на ОБК бе на посещение в Прищина. Нашите предприемачи бяха водени от председателят на сдружението г-н Веселин Халачев и отговарящата за връзките с обществеността на ОБК, г-жа Даниела Димитрова. Срещата с представителите на косовския бизнес бе осъществена с любезното съдействие и подкрепа на Н.Пр. Шпенд Калаба – посланик на Република Косово у нас.

ОБК бяха изключително топло посрещнати от Президента на Алианса на Косовският Бизнес (AKB), г-н д-р Агим Шахини, който показа доста добри познания относно историята и географията на България. Двете организации проведоха доста значителен за бизнеса разговор, като и двете страни се съгласиха, че е необходимо да се увеличи стокообмена между нашите две приятелски държави и че това би могло да стане основно чрез съвместни, общи действия на малкият и средният бизнес. Бе обсъдено съвместното участие в икономически проекти,  създаването на общи консорциуми и клъстри, възможности за кандидатстване по различни Европейски програми. Г-н Халачев разказа за организираната от ОБК международна среща на малкия и средния бизнес и покани официално г-н Шахини да дойде на събитието в Златни пясъци през септември тази година. Президента на AKБ прие с удоволствие поканата и обеща да доведе със себе си представители на поне 10 компании.

В рамките на посещението на ОБК, специален обяд бе даден от г-н Имри Халити – собственик на ресторанти и на известната косовска компания Балкан Петрол.

Нашите нови косовски приятели бяха толкова любезни, че абсолютно всички се разделиха с надеждата по-скоро да се срещнат отново, да правят бизнес  и да се веселят заедно.

Това, което е сигурно е, че ще бъдем с част от тях заедно по време на Международната среща на малкия и средния бизнес от 23 до 27 септември в хотел Мелиа Гранд Ермитаж – Златни Пясъци.

 

И нека не забравяме: Обединени сме силни. Обединени ще успеем!