ОБК и предсрочните парламентарни избори

Уважаеми членове на ОБК, 


Макар да се вижда края на лютата зима навън, предстои една не по-малко люта и гореща политическа пролет. Като представител на малкия и среден бизнес в България, сдружение ОБК ясно съзнава необходимостта от правилното функциониране на демократичните институции, но когато тези институции се представляват от слабо подготвени хора и се управляват неправилно, потърпевш ще бъде винаги този малък и среден бизнес, затова нашите контакти с политически партии и управлението на страната са изключително важни.
 
В тази връзка и във връзка с предсрочните парламентарни избори, които предстоят след около 2 месеца, ОБК става инициатор на поредица от срещи с политически партии и техните лидери, на които ще бъдат представени идеите и приоритетите за развитието на МСБ, не само в рамките на нашата страна, но и в рамките на обединена Европа. 
 
Първата от тази поредица срещи ще бъде с гражданско сдружение “Воля” и неговият председател, г-н Веселин Марешки. Не случайно изборът за първа среща е този, тъй като участието на г-н Марешки в провелите се в края на есента на миналата година президентски избори, показа ,че България има нужда от промяна и че българите имат нужда от нов подход към управлението на страната. Посланията на г-н Марешки в кампанията за борба срещу монополите са пряко свързани със защитата на интересите на малкия и среден бизнес. Правим тази среща и защото гражданско движение “Воля” е нов политически субект, който тепърва трябва да утвърждава защитава и изпълнява своите идеи и програмни намерения.
 
Темата на предстоящата среща-разговор ще бъде: “Воля за развитие на предприемачеството в България. Предизвикателствата пред малкия средния бизнес в условията на политическа нестабилност и застъпващи се кризи в Европа и у нас” и ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с:
I. Обсъждане на десетте основни принципа, залегнати в Законодателния акт за малкия бизнес (SBA) на Европейската комисия.
1. Мисли първо за малките!
2. Предприемачески дух
3. Втори шанс
4. Отзивчива администрация (административна тежест)
5. Държавни помощи и обществени поръчки  
6. Достъп до финансиране
7. Единен пазар (европейски пазар)
8. Умения и иновации
9. Околна среда
10. Интернационализация (излизане на международни пазари)
II. Борбата с българските и транснационалните монополни компании
III. Участие на организации на МСП в Националния съвет за тристранно сътрудничество – промяна на критериите заложени в чл.35 на Кодекса на труда 
 
Срещата ще се проведе на 26.01.2017 (четвъртък) от 11.00 до 13.00 часа в гр. София, пл. „Народно събрание“ 4, хотел Радисън. 
 
Имаме уверението на г-н Марешки, че ще отговори на всички Ваши въпроси свързани с темата.
 
Срещата е отворена и на нея могат да присъстват всички, които желаят. 
 
Тъй като интереса ще бъде доста голям, а местата са ограничени, моля да потвърдите Вашето присъствие на емайл: office@ubclubs.eu или на тел. 0894377977.