ОБК уговаря сделки с бизнеса в Казахстан

20_IMAG0617mvВече спокойно можем да кажем, че вратите за членовете на ОБК са широко отворени за правене на бизнес с компании от Република Казахстан. Това бе уговорено на официална среща, проведена по покана на казахстанският посланик у нас, Н.Пр. г-н Темиртай Избастин. Срещата бе толкова интересна и за двете страни, че се наложи тя да бъде извънредно удължена с цял час, което, според посланика, се случило за пръв път в неговата кариера.

По време на разговорите стана ясно, че има доста много възможности за правене на бизнес между двете страни.

Членовете на ОБК могат да изнасят за Казахстан хранителни продукти (консерви, захарни изделия, плодове, колбаси и т.н.), модна конфекция, мебели и могат да изпращат строително-монтажни бригади, тъй като в момента в Казахстан се извършват изключително много строителни дейности.

Можем да внасяме най-различни неща, тъй като, както казва Н.Пр. г-н Избастин, Казахстан разполага с цялата Менделеева таблица. Някои от най-интересните за нас неща са: пшеница и брашно (най-висококачествени в цял свят – дори Италия внася оттам), петролни продукти, кожи, химически продукти, мляко, мед и т.н.

Научихме много интересни неща за тази република – една от най-големите по територия държави в света с население само около 17 милиона. Страна, която е изстрадала войни и глад и е загубила милиони свои жители, но сега вървяща смело напред и нагоре, развиваща своята икономика; страна, която вече е изпълнила на 100% своята икономическа стратегия за 2030 година и в момента изпълнява стратегия 2050 година, а именно да влезе в топ 10 на най-развитите световни икономики. (Ние им пожелаваме успех.)

А знаете ли, че в тази държава е взето решение 1 година малкия и среден бизнес да бъде оставен само и единствено да работи, без да бъде притискан и проверяван за каквото и да е било – просто от него се иска само да работи и да бъде лоялен към държавата си.

А знаете ли, че …. В същност изключително интересни, много неща можете да научите лично от Н.Пр. г-н Избастин по време на Международната среща на малкия и средния бизнес – 23-27 септември 2014г. в хотел Мелиа Гранд Ермитаж, Златни пясъци.

Г-н Посланика на Република Казахстан прие поканата, отправена му от председателя на нашето сдружение, г-н Веселин Халачев и ще произнесе слово по време на откриването на събитието.

Бизнес делегацията от Казахстан повери своето PR представяне и оформлемние на щандовете си за изложението в Златни пясъци на г-жа Даниела Димитрова – член на ОБК.

А ние, организаторите на събитието от ОБК, ви обещаваме незабравими мигове и ви пожелаваме успех в новите бизнес запознанства по време на Международната среща на малкия и средния бизнес.

 

Обединени сме силни. Обединени ще успеем!