Пазари

„Сдружение за подпомагане на малкия и среден бизнес – Обединени Бизнес Клубове“ (ОБК) 

е голяма мрежа от малки и средни предприятия в България, Хърватия, Македония, Румъния и други европейски страни, която непрекъснато се разраства, а към момента има над 2000 членове.

ОБК е член на Европейския алианс за малкия бизнес (ESBA) – пан-европейска организация, която има над 1.2 милиона членове от 36 страни.

Партньори сме в Enterprise Europe Network (EEN) – най-голямата мрежа в света за подпомагане на малки и средни предприятия (МСП), която помага на бизнеса да се внедрява и да се развива в международен мащаб.

Мрежата е активна в повече от 60 страни по света. Тя събира над 3 000 експерти от повече от 600 организации – всички известни с отличните си постижения в подкрепа на бизнеса.

Партньори сме също така в Кооперативната инициатива за Югоизточна Европа (South-East Cooperation Innitiative (SECI)) – регионална инициатива, инициирана от САЩ като подкрепа за прилагането на Дейтънското споразумение. Координаторът на инициативата SECI е бившият заместник-канцлер на Австрия д-р Ерхард Бусек, от който получаваме изключителна подкрепа в нашата дейност и бе един от говорителите на организираната от нас Международна среща на МСП в гр. Варна.

ОБК също така участва в Черноморското икономическо сътрудничество (Black Sea Economic Cooperation (BSEC)) – модел на многостранна политическа и икономическа инициатива, който възниква с подписването на декларацията на високо равнище в Истанбул.

Всички тези партньорства и контакти, както и голямата мрежа от над 2000 членове МСП, дават възможност на нашата организация да предоставя на МСП в България и други европейски страни обмяна на опит и добри практики, знания и умения, ноу-хау, иновативни подходи и модели за развиване на бизнеса на световно ниво, а също така и да им осигурява възможности да интернационализират своя бизнес.

Дирекция „Международни пазари“

разполага с експерти-рисърчари, които намират пазари извън страната за продуктите и услугите на български МСП.

Те си сътрудничат също така с търговските представители зад граница и работят за достъп на български стоки на чуждите пазари и за привличането на инвестиции.

Екипът организира големи информационни форуми и семинари във всички области в страната, в зависимост от икономическите особеностите на всяка една от тях.

Екипът подбира подходящите за всяка фирма, член на Сдружението, Международни изложения и форуми, изпраща информацията до тях, изготвя необходимите им документи за посещение на изложението, съветва ги за тяхното представяне и ги изпраща безплатно да представят своите продукти и услуги и да създадат контакти и партньорства.

Към момента ОБК е изпратила над 100 фирми на Международни изложения като:

HOST в Милано

Делегация на ОБК посети 40-то издание на изложението HOST в Милано, състояло се от 20 до 24 октомври 2017г.

HOST – едно от най-големите международни изложения за хотелиерско оборудване и ресторантьорство с 2,165 регистрирани изложители от 51 страни, мястото, на което се срещат гостоприемството и бизнеса.

Благодарение на отличните взаимоотношения и бизнес-контакти, за участниците в делегацията на ОБК, начело с г-н Веселин Халачев – председател на Сдружението, бяха осигурени безплатно пътуване, настаняване и участие.

Изложението определено е събитие, предоставящо уникална възможност за развитие на международен бизнес. Събитие, където се обединяват последните иновации и качествените идеи в един бързо и непрекъснато развиващ се сектор и може да се научи много за пазарните тенденции в световен мащаб.

По време на престоя, в рамките на два дни бяха проведени 23 срещи с представители на фирми от цял свят. Интерес предизвика проектът „Бизнес без граници”, който предлага възможности за близко сътрудничество със страни като Индия, Франция, Китай, САЩ и конкретни инвестиции в еко производства. Ползотворна беше срещата с представители на организация от Пенсилвания, САЩ, която проявява интерес към внос на български стоки от различни отрасли на производството, които да предлага на пазара там.

ОБК в лицето на г-н Веселин Халачев получи награда 1-во място в проектът „Бизнес без граници“

за най-много осъществени b2b срещи по време на събитието.

  • 6-ти международен конгрес и изложение за умни мрежи и градове ı (ICSG ISTANBUL 2018)- 24 – 27 април, Истанбул, http://www.icsgistanbul.com/en/;
  • Modeko 2018 – 29-то международно изложение за мебели, декорация, домашни и офис мебели – 06-09 март, Измир;
  • Co-Matching – организиране на двустранни срещи –  Автомобилна индустрия, машини, електроника и строителство – 20-23 март, Коджаели https://co-matching.b2match.io/page-2281;
  • HOMI – Международно изложение за стилове на живот – 26-29 януари 2018 г., гр. Милано, RHO fiera http://www.homimilano.com/
  • Международният салон за озеленяване MY PLANT – 21-23 февруари 2018 г., гр. Милано RHO fiera. http://myplantgarden.com/
  • Международно изложение за пакетиране и опаковки IPACK IMA  29 май – 1 юни 2018 г., гр. Милано RHO fiera. http://www.ipackima.com/it.

 

  • EVTEKS 2018 – 24-то международно изложение за домашен текстил – 23 – 26 април, Истанбул , http://cnrevteks.com/index.aspx?ln=2

и много други.

 

Бъдещи Международните изложения и възможностите за участието следете в раздел „Международни пазари“