Поредна среща в четвъртък

49_FreeGreatPicture.com-28983-interesting-material-of-commerceУважаеми дами и господа,

 

На 27 февруари (четвъртък) 2014г. от 17.30 часа всутерена на Арт Клуб Музеят (срещу Президентството), ще се проведе отворена среща на Управителния съвет на ОБК.

Поради твърде интересния и ползотворен дневен ред, каним всички наши членове да се присъединят и чуят какви са тенденциите на развитие на микро, малък и среден бизнес в страните от Европа, както и да се запознаят с някои от нашите нови членове.

 

ДНЕВЕН РЕД – Заседание на УС на ОБК, отворено за всички членове

Въвеждане

Присъствие (обиколка около масата)

Извинения за отсъствие

Наблюдатели

Право на гласуване

Минути за предишното заседание

Спешни въпроси за разглеждане, които не са упоменати по време на изготвянето на дневния ред

Доклад на г-ца Макрова за проведения на 06.02. форум

Доклад на Председателя на ОБК за срещите му във Виена със Сената на Икономиката на Австрия и участието му в заседанието на Борда на Директорите на Европейския Алианс на Малкия Бизнес в Гибралтар.

 

Организационни въпроси

Кратко представяне дейността на фирма “Ерболино – РП” – нов член на ОБК (г-н Емил Робев)

Кратко представяне дейността на фирма “Евро бизнес ЕООД” – нов член на ОБК (г-н Чавдар Русков)

Предложение за въвеждане на длъжност Организационен Секретар (Изпълнителен Директор) на ОБК /гласуване/

Предложение за дата и място за годишно общо събрание на ОБК – 27.05.2014, София

Предложение за въвеждане на нов вид, обикновен членски внос – в размер на 120 лв. на година.

Предложение за създаване на бизнес клуб, в рамките на ОБК, с наименование “Golden Club” , като неговите членове ще се ползват с по-големи преференции и отстъпки в цени на услуги. Членският внос на този клуб да бъде – в размер на 300 лв. първоначална вноска и 240 лв. на година за членове на ОБК, встъпили до края на 2014, а от 2015 г. тези суми да бъдат завишени.

Предстоящи събития на ОБК

Организиране на форуми из страната на тема: “Европейски фондове и финансови институции в подкрепа на малкия и средния бизнес”

Организиране на форуми в София (24 или 29.04.) и из страната (съчетано с горната тема) на тема: “Европейската комисия с Екшън план за търговията на дребно – стратегия за повишаване конкурентноспособността на ритейл сектора, както и покачването на приноса на този икономически сектор в екологичен и социален аспект.”

Участие на Председателя на ОБК на конференцията по случай 40 годишнината от основаването на Федерацията на Малкия Бизнес на Великобритания в Манчестър от 27 до 29 март т.г.

Участие на Председателя на ОБК в конференция, свързана с “Дунавската стратегия”, организирзна от австрийския Сенат на Икономиката през април т.г. в Шпиц, Австрия

Участие на Председателя на ОБК в Годишното Общо Събрание на Европейския Алианс на Малкия Бизнес  на 20 и 21 юни 2014г, на което ще бъде гласувано приемането на г-н Халачев за член на Борда на Директорите на алианса.

Организиране, съвместно с Европейския алианс на малкия бизнес, на международна среща на тема: “Международна седмица на МСП. (Конференция, изложение, нетуъркинг и спортни състезания.)” от 16 до 20 Септември 2014г. в к.к. Албена, България.

Организиране, съвместно с Австрийския Сенат на Икономиката, на международна среща на тема: “Дунавската стратегия – нови възможности за малкия и среден бизнес” на 23 октомври 2014 в хотел “Рига” – гр. Русе, България.

Предложение за домакинство на следващата среща на Борда на Директорите наESBA на 16 Септември 2014 в хотел “Мак” – к.к. “Златни пясъци”.

III.          

Политики и застъпничество

ESBA представя гръцкото президентство на Съвета на Европа

Приоритети на ОБК в застъпничеството за малкия бизнес

следене за спазване на новите европейски разпоредби за намаляване на хигиенните изисквания за храните в заведенията на микро и малкия бизнес

следене за начина и времето на въвеждане на поправката на осемте Директиви във фирменото право, най-вече в улесненията за МСП

какво се прави по влязлата в сила Регулация 2012/1257 на Европейския Парламент и Съвета на Европа, подобряваща взаимодействието в областта на създаването на унитарна патентна защита

кога ще се приложи влязлата в сила на 22 февруари 2014 Регулация 978/2012 на Европейския Парламент и Съвета на Европа, относно въвеждането на обобщаваща преференциална тарифа за комисиони по банкови транзакции, извършени чрез ПОС терминали на обекти на МСП

срещи с кандидат-депутати за европарламента, без значение към коя политическа сила принадлежат; изискване за представяне на техните програми в областта на МСП; даване ясен знак, ще ОБК ще следи за изпълнението на техните обещания, свързани с МСП

Закриване на официалната част

Вечеря

Присъствието на членовете на УС на ОБК е задължително.

Присъствието на останалите членове на ОБК е желателно.

 

Поздрави,

Веселин Халачев

Председател на ОБК