Поредна среща на ОБК

16_aПриятели,

Каним ви на поредната среща на ОБК в неформална обстановка.
Срещата ще се състои в Арт-клуб Музея (срещу Президентството) на 26 юни 2014 (четвъртък) от 18.45 часа. Присъствието ви е препоръчително – само за членове и кандидат членове, които се интересуват от тематиката, засегната в следния дневен ред:
1. Присъствие (обиколка на масата)
2. Представяне на специалната оферта за членове на ОБК от фирма Онлайн Директ (член на ОБК) – водещ доставчик на интернет и видео услуги по оптичен път.
3. Минути, посветени на икономическия форум, проведен на 12.06.2014 във Варна
4. Кратък доклад на г-н Веселин Халачев, председател на ОБК, за неговото участие в Международния форум на тема:“Трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции”, проведен на 19 юни 2014г. в “Американската Търговска Камара в EU” в Брюксел
5. Кратък доклад на г-н Веселин Халачев, председател на ОБК, за неговото участие в Годишното общо събрание на ESBA и срещата на Борда на директорите на ESBA, проведени на 20 юни 2014г. в Брюксел.
6. Обсъждане възможностите на ОБК за участие в четирите нови (скоро отворени) програми от европейските структурни фондове, с кандидатстване директно в Брюксел:
* Добри европейски дестинации – свързана с туризма, традиционните национални кухни и т.н. (затваря на 05.08.2014)
* ERASMUS за млади предприемачи – съврзана с насърчаване предприемаческия дух, обучение, изграждане и развитие на европейска мрежа от предприемачи и т.н. (затваря на 17.07.2014)
* Обучение на предприемачи – свързана с изграждане на международна взаимно-обучителна мрежа, обмяна на опит и добри практики и т.н. (затваря на 20.08.2014)
* Максимизиране взаимовръзката между туризма и високо-класните и творческите индустрии – взаимен проект за развитието и подпомагането на Европейски културен път свързан с луксозните стоки. Пилотната фаза е свързана с производствата на парфюми, шоколад и бижутерия
7. Дискутиране на новостите около Международната среща на малкия и среден бизнес – Септември 2014
* включване в програмата на Business-Speed-Dating
* включване в календара на събитието, провеждане на среща на Борда на Директорите на ESBA на 26.09.2014
* стартиране издаването на специализирано списание на ОБК със заглавие Business Club
* осъвършенстване на сайта на ОБК
8. Обсъждане изготвянето на писмо до управляващите в България с конкретни искания и предложения от страна на ОБК и малкия и средния бизнес като цяло.
9. Други въпроси

Собственика на заведението, г-н Колев, е обещал за всички нас отстъпка при консумация на храни и напитки в размер на 20%.

Очакваме ви!

Обединени сме силни! Обединени ще успеем!