Прием на Посланика на Великобритания

976876_149196158597487_1296038774_o_16Скъпи приятели,

Вчера, 06 юни 2013, в резиденция Евксиноград, делегация на нашето сдружение – ОБК, присъства на специалния прием, организиран от Посланика на Великобритания – Н.Пр. г-н Джонатан Алън и председателя на Британско-българската търговска камара – г-н Бил Драйсдейл.

Срещата премина изключително интересно, приятно и най-вече ползотворно. От тук нататък, със сигурност можем да разчитаме на нашите нови приятели и партньори от британското посолство, британско-българската търговска камара, бизнесмени от Великобритания.

Всички ние от ОБК имахме възможността да се докоснем до изключително тънкото чувство за хумор на британския посланик – Н.Пр. г-н Джонатан Алън, на неговата непринуденост и желанието му да помогне за развитието на българския бизнес и на страната ни като цяло. Запознахме се и разговаряхме с г-н Бил Драйсдейл – председател на Британско-българската търговска камара; с г-н Тим Буйсере – търговско аташе, г-н Уейн Дайъмънд – политически съветник, г-жа Ирина Янкова – зам. директор на търговския отдел и г-н Милко Минев – старши съветник бизнес развитие на британското посолство; г-н Дейвид Арчър – директор на Мелроуз Рисорсиз България – компанията, която добива газ в района на Галата, в близост до Варна; срещнахме се и с други предприемачи.

Останахме впечатлени и от вниманието, което ни бе оказано от г-н Дейвид Бланкет – бившия държавен секретар на Великобритания (от правителството на Тони Блеър).

На сбогуване, председателя на нашето сдружение – ОБК, г-н Халачев и Посланика на Великобритания – Н.Пр. г-н Джонатан Алън, си пожелаха да има повече срещи от този тип. А всички представители на нашата делегация си тръгнаха с мнението, че колко хубаво би било за българския бизнес и България като цяло, ако имаше повече такива приветливи, непринудени и същевременно загрижени политици и посланици.

Благодарности към посолството на Великобритания!

Благодарим Ви, Ваше Превъзходителство г-н Алън!