Среща с Н.В. Цар Симеон II

Надеждата за промяна в България е в по-голямата активност на малкия и средния бизнес, той е гръбнакът не само на икономиката, но и на развитието. Това сподели днес Н.В. Симеон Сакскобургготски по време на среща с председателя на сдружение „Обединени Бизнес Клубове“ Веселин Халачев. Официалната визита бе инициатива на ОБК и се проведе в двореца “Врана”.

Повече от час Негово Величество цар Симеон II и Веселин Халачев разговаряха за бъдещето на България и водещата роля в процесите на малкия и средния бизнес. Председателят на ОБК запозна бившия премиер с някои от най-успешните практики на предприемачеството като нагледен пример за трудолюбие и постоянство, което се оценява не само у нас, но и зад граница.

Н. В. Симеон Сакскобурготски и Веселин Халачев споделиха тезата, че ако не се помогне за развитието на бизнеса, няма как да се очакват положителни промени и в останалите области на обществения живот. „За нас е огромна чест, че приехте поканата ни за среща. Сигурен съм, че тя ще бъде изключително полезна за нас и се радвам, че подкрепяте усилията на ОБК да направи малкия и среден бизнес по – активен. Промяната е свързана с много труд и отдаденост, които представителите на свободните професии и предприемачите у нас, не си спестяват в името на успеха“, каза Веселин Халачев.

Н.В. цар Симеон II приветства идеята за предстоящата Балканска конференция на малкия и средния бизнес, който ОБК организира на 7 юни 2018 г. в София.