Национален бизнес форум на тема: “Европейски фондове и програми за периода 2016 – 2017 г. Планът Юнкер и новите банкови условия и финансови инструменти.”

Национален бизнес форум на тема: “Европейски фондове и програми за периода 2016 – 2017 г. Планът Юнкер и новите банкови условия и финансови инструменти.”
16.03.2016 obk
Loading Map....

Дата/Час
Date(s) - 16/03/2016
08:30 - 20:00

Място
София Хотел Балкан (Шератон)

Категория Без категория


 

Целият екип на сдружение Обединени Бизнес Клубове благодари на всички партньори и участници в Националния бизнес форум – София 2016.
Надяваме се, че събитието Ви в било полезно, че сте получили необходима информация за Вашия бизнес и сте се запознали с нови хора – бъдещи партньори.

 

gallery_icon video_icon_little video_icon_little video_icon video_icon

 

Вицепремиерът Томислав Дончев с официално обръщение към участниците в националния бизнес форум София 2016, организиран от ОБК.
Зам. Министър Везиева с покана към малкия и средния бизнес

Национален бизнес форум София 2016 на тема „Европейски фондове и програми за периода 2016 – 2017 година. Планът Юнкер и новите банкови условия и финансови инструменти“ бе официално открит от Зам. Министъра на икономиката Даниела Везиева.
Събитието събра над 300 представители на правителството, местната власт, бизнеса и банките в София хотел Балкан. То се проведе от Обединени Бизнес Клубове с подкрепата на ESBA (Eвропейската асоциация на малкия и среден бизнес) и Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа (SECI).
Приветствени слова към участниците в събитието отправиха г-н Теодор Стойчев, ръководител на информационното бюро на Европейския парламент в България, и г-жа Ева Паунова депутат в Европейския парламент.
Други официални гости бяха Н.Пр. Роланд Хаузер – посланик на Република Австрия в България, г-н Андрей Новаков, депутат в Европейския парламент, г-жа Аглика Събева-Цветанова – Съветник “Икономическо управление и европейски семестър” в Представителството на Европейската комисия в България, г-н Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична Община, представители на Министерство на икономиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройство, Министерство на земеделието и храните, Представители на Конфиндустрия, други организации и кметове от цяла България.
Специален акцент беше поставен върху възможностите за подкрепа развитието на ТУРИЗЪМ, ЗЕМЕДЕЛИЕ, ИНДУСТРИЯ и ОБЩИНИ в България.
В рамките на инициативата, г-н Халачев – Председател на Сдружение ОБК и член на борда на Директорите на ESBA, представи над 80 схеми за финансиране на проекти, а програмите COSME и Horizon 2020 предизвикаха огромен интерес. Новите покани, чрез които Европейската комисия предоставя възможност на всяко едно МИКРО, МАЛКО ИЛИ СРЕДНО ПРЕДПРИЯТИЕ да получи БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ директно от Брюксел в размер до 2.5 МИЛИОНА ЕВРО на проект, чрез специалният инструмент за МСП, както и тези в областта на енергийната ефективност на програмата Хоризонт 2020, бяха представени от г-жа Кремена Димитрова – Директор на Дирекция „Европейски фондове“ към ОБК.
Андрей Новаков представи програмите „Еразъм+“ и „Еразъм за млади предприемачи“ и коментира огромните възможности, които те предоставят на младите хора – да посетят работещи предприятия в чужбина, да придобият знания за бизнеса, който ги вълнува и да реализират в България, в своите стартиращи предприятия, придобитите знания и опит.
Програмата COSME беше представена от Националния координатор за България от Министерството на икономиката и насочи вниманието към конструктивен диалог между банките и бизнеса, посредством нея.
В рамките на събитието акцент беше поставен и върху новите възможности, които планът Юнкер дава за развитие на българския бизнес, иновации в нови технологии, трансгранично сътрудничество. Към настоящия момент българският бизнес и местната власт нямат достатъчно достъп до информация относно инструментите за финансиране на по-мащабни и иновативни проекти и събитието внесе яснота за много възможности, за които бизнеса дори не предполага, че съществуват. Планът за инвестиции за Европа, представи съветникът по икономическо управление и европейски семестър г-жа Аглика Цветанова.
Във форума участие взеха и Представители на Министерство на Икономиката, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на земеделието, които запознаха участниците със своите индикативни програми за 2016 – та година, което беше изключително полезно за гостите. Присъстващите имаха шанса първи да разберат за предстоящите за отваряне схеми на управляващите органи и да зададат своите въпроси директно на техните представители.
Следобедната сесия на форума започна с приветствие на г-н Томислав Дончев – Вице-премиер и Министър по европейските фондове и икономическата политика на Република България, последвано от изключително интересна дискусия. Г-н Дончев прие поканата на г-н Халачев да се включи и в други форуми, информиращи бизнеса и общините относно европейските програми и фондове, които ще се организират още няколко пъти на различни места в страната.
Интерес предизвикаха и програмите за европейско териториално сътрудничество 2014 – 2020, представени от Министерство на Регионалното развитие и благоустройство – ТГС Програмите по ИПП – България – Сърбия 2014-2020; България – Македония 2014-2020; България – Турция 2014-2020 Транснационални програми: „Дунав“ 2014-2020; „Балкани – Средиземно море“ 2014-2020; Междурегионални програми: ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА; ЕСПОН 2020; ИНТЕРАКТ III; УРБАКТ III ТГС програма по ЕИС „Черноморски басейн“ 2014-2020.
Символичният домакин на събитието г-н Дончо Барбалов закри форума и изрази задоволството си от сътрудничеството на местната власт и бизнеса, като посочи още възможности за взаимодействие.
Участниците бяха изключително доволни от събитието и от резултатите от него. Един от най-значимите беше взетото от Зам. Министър Везиева решение всеки последен четвъртък от месеците да провежда срещи с малкия и среден бизнес, което беше прието с огромно задоволство от гостите. Те, от своя страна, имаха възможност още да се срещнат лично с лекторите и да им зададат въпросите, които ги вълнуват, както по време на презентациите, така и в кафе паузите. Успяха да научат нови и полезни неща за това как да участват в европрограми и колко неизвестни за тях възможности има, от които да се възползват. Създадоха се много нови контакти и партньорства.
Всичко това накара участниците при закриването на форума да се изправят на крака и да аплодират организаторите от Сдружение ОБК за полезното събитие.

euflag                                  Уважаеми дами и господа,                                         bgzname1

С настоящето писмо, бихме искали да Ви информираме, че сдружение Обединени Бизнес Клубове (ОБК) организира Национален бизнес форум на тема: “Европейски фондове и програми за периода 2016 – 2017 г. Планът Юнкер и новите банкови условия и финансови инструменти.” който ще се проведе на 16 март 2016 година в София Хотел Балкан (Шератон), с подкрепата на Европейският Алианс на Малкия Бизнес (ESBA) и Инициативата за юго-източно сътрудничество (SECI).

Print                               seci

 

В рамките на събитието ще бъдат обсъждани следните теми:

  • Европейски фондове и програми за периода 2016 – 2017 година (над 450 програми с над 800 финансови помощи):
  • управлявани директно от Европейската Комисия и ЕС (кандидатстване в Брюксел);
  • управлявани на ниво група от държави (региони);
  • управлявани на национално ниво
  • Планът Юнкер и Европейския фонд за стратегически инвестиции
  • Банки и финансови институции с нови условия и финансови инструменти в подкрепа на бизнеса

Специален акцент ще бъде поставен върху възможностите за подкрепа развитието на ТУРИЗЪМ, ЗЕМЕДЕЛИЕ, ИНДУСТРИЯ и ОБЩИНИ в България.

Специален гост на събитието ще бъде г-н Ерхард Бузек, бивш вицеканцлер на Австрия, правителствен комисар по разширяването на Европейския съюз (ЕС),  Директор на Института на дунавските държави и на Югоизточноевропейската кооперация и понастоящем­ Координатор на Инициативата за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Официални гости на събитието ще бъдат представители на Европейската комисия, Европейския парламент, официалните български власти, чуждестранни мисии в България, президенти на паневропейски, транснационални и национални организации.

очакван брой посетители: 300-350

Такса участие:

  1. Икономичен пакет: включва участие във всички панели и дискусии, 2 кафе паузи

за членовете на сдружение ОБК      – БЕЗПЛАТНО

за нечленуващи в сдружение ОБК  – 79.00 лв (крайна цена )

  1. VIP пакет: включва участие във всички панели и дискусии, 2 кафе паузи, плюс запазени места на първите редове пред трибуната; обяд – дискусия в ресторант на хотела; вечерен коктейл – нетуъркинг; предоставяне на всички презентации от събитието на електронен носител

за членовете на сдружение ОБК       – 75.00 лв (крайна цена )

за нечленуващи в сдружение ОБК  – 149.00 лв (крайна цена )

 

Сумите могат да бъдат плащани или в брой – в офиса на сдружението, или по банковата ни сметка:

BG17UBBS80021095166230        BIC: UBBSBGSF

Банка: ОББ

Моля, запишете за получател – СПМСБ – ОБК

а като основание за плащане – Такса участие в конференция на 16.03.2016 + имената на участника

 

Регистрационната форма можете да попълните директно в сайта на ОБК, www.ubclubs.eu, или да изискате да получите такава от централния офис на сдружението и след като я попълните да я изпратите на електронната ни поща events@ubclubs.eu

 

За допълнителна информация относно Националният бизнес форум – София 2016, можете да се обаждате на тел. 0894 377 977 или да пишете на events@ubclubs.eu , както и да следите официалният сайт на ОБК www.ubclubs.eu  или фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria

 

Краен срок за записване за участие: 15 март 2016 г.

 

program_icon

partners_icon BeEU-logo-final logo - zornica        DSK_Business_ciril_CM

TEL_h_pos_3D_4cp_200mm       PB_Slogan_Logo_RGB_BG1  new_logo  DMG-logo-horizontal

bulins        dmd-sait     5bb80135-9c8f-442e-aabe-c8b9aebd7df5    lux186pms-183233-For SPOT COLOR printing e g on-property collateral templates

DOMA       Untitled-2    Devin Min 1.5l_BG_2014 (text)   TEZTour big logo web no high tech copy

 

Print        logo_tv_evropa      12.Agro        05_manager_vm_logo

Topnovini   Print      econ    investor_finance

 

news_icon   dsds  ‪#‎ОБКфорум‬ – код на събитието в Twitter чат

 

Резервация

Регистрациите са затворени за това събитие.