Национален бизнес форум 2017 на тема: “Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”

Национален бизнес форум 2017 на тема: “Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”
16.11.2017 obk
Loading Map....

Дата/Час
Date(s) - 16/11/2017
09:30 - 13:30

Място
Хотел Хилтън

Категория Без категория


Снимки от събитието:

Видео репортажи от Национален бизнес форум 2017

 

Нашите партньори

 

Отразяване от БНТ

http://news.bnt.bg/bg/a/malki-i-sredni-firmi-vizhdat-shans-za-razvitie-po-vreme-na-evropredsedatelstvoto 

 

Уважаеми дами и господа,

Във връзка с предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, с настоящото писмо ви каним да се присъедините към “Национален бизнес форум 2017” на тема: “Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”

Събитието се организира от Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес – Обединени Бизнес Клубове (ОБК), със специалната подкрепата на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерство на Икономиката.

Дата и час: 16 ноември 2017 г. от 09.30 до 13.30 часа;

Място: Зала “Мусала”Хотел Хилтън, София

Форумът ще бъде официално открит от:

 • Г-жа Екатерина Захариева – Вицепремиер и Министър на Външните работи
 • Г-жа Лиляна Павлова – Министъра за българското председателство на Съвета на ЕС
 • Г-н Огнян Златев – ръководител на Представителството на Европейската комисия в София

Официални гости на форума ще бъдат представители на българското правителство, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

В рамките на събитието ще бъдат проведени дискусии на теми:

 • Българското председателство на Съвета на ЕС – ключов етап в сближаването на народите, икономиките и политиките на Балканите
 • Насърчаване на предприемачеството
 • Достъп до финанси
 • банково, включително и трансгранично банково финансиране
 • развитие на алтернативни източници на финансиране; Съюз на капиталовите пазари
 • ключовата роля на европейските структурни и инвестиционни фондове – безвъзмездната финансова помощ и финансовите инструменти
 • Достъп до пазари
 • Единен европейски пазар, Единeн цифров пазар 
 • Международни пазари – интернационализация на бизнеса
 • Правосъдие и административна тежест
 • Създаване и достъп до иновации
 • Достъп до квалифицирана работна ръка
 • Общата селскостопанска политика (ОСП)

След форума, на базата  на всички изказвания и препоръки, ще бъде изготвена специална декларация, която ще бъде връчена на официалните и специално отговорни български и европейски власти.

ТАКСА УЧАСТИЕ:

 1. Икономичен пакет: включва участие във всички панели и дискусии, 2 кафе паузи

за членовете на сдружение ОБК     – БЕЗПЛАТНО

за нечленуващи в сдружение ОБК  – 59.00 лв (крайна цена)

 1. Премиум пакет: включва участие във всички панели и дискусии, 2 кафе паузи, плюс запазени места на първите редове пред трибуната; предимство при задаване на въпросите (по предварителна заявка); обяд – нетуъркинг и дискусия с лектори и официални гости в ресторант на хотела; предоставяне на всички презентации от събитието на електронен носител

за членовете на сдружение ОБК      –   79.00 лв (крайна цена)

за нечленуващи в сдружение ОБК  – 119.00 лв (крайна цена)

 

Банковата сметка на сдружението е:

BG17UBBS80021095166230        BIC: UBBSBGSF

Банка: ОББ

Моля, запишете за получател – СПМСБ – ОБК

а като основание за плащане – Такса участие във форум на 16.11.2017 + имената на участника

 

program_icon 

 

Регистрационната форма можете да попълните директно в сайта на ОБК, www.ubclubs.eu, или да изискате да получите такава от централния офис на сдружението и след като я попълните да я изпратите на електронната ни поща events@ubclubs.eu

 

За допълнителна информация относно “Национален бизнес форум 2017”, можете да се обаждате на тел. 0894 377 977 или да пишете на events@ubclubs.eu , както и да следите официалният сайт на ОБК www.ubclubs.eu  или фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria

 

Краен срок за записване за участие: 14 ноември 2017 г.

 

НОВИНИ:

 

Най-голямото и най-очакваното бизнес събитие на 2017 година – Национален бизнес форум, организиран от ОБК, получи десетки поздравителни адреси. Всички те изразяват своята подкрепа за чудесната ни идея и ни пожелават успех в амбициозното и важно начинание. Поздравителен адрес до ОБК пристигна и от председателя на Европейската комисия –Жан Клод Юнкер.  Вдъхновени от идеята за форума са и комисари, и подкомисари. Сред тях са Франс Тимерманс, първият заместник-председател, отговарящ за доброто законотворчество, междуинституционалните отношения, върховенството на закона и Хартата на основните права; Юрки Катайнен – заместник-председателят, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността; Андрус Ансип – заместник-председателят, отговарящ за цифровия единен пазар; Сисилия Малмстрьом – европейският комисар по въпросите на търговията; както и комисарите- Мариан Тейсен, по въпросите за заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност и Корина Крецу – по регионалната политика.

 

Огромен интерес към „Национален бизнес форум 2017“ имат и посланиците у нас. Сред тях са: Н.Пр. Тимиртай Избастин – посланик на Република Казахстан, Н.Пр. Шпенд Калаба, посланик на Република Косово, Н.Пр. Стефан Горда, посланик на Република Молдова, Н.Пр. Сорен Якобсен, посланик на Кралство Дания, Н.Пр. Микола Балтаджи , посланик на Република Украйна, Н.Пр. Наргиз Гюрбанова – Посланик на Република Азербайджан, Н.Пр. Сюлейман Гьокче – посланик на Република Турция, Н.Пр. Армен Саргсуан , посланик на Република Армения, Н.Пр. Душан Страуч – посланик на Република Чехия, Н.Пр. Стефано Балди – посланик на Република Италия, Н.Пр. Йон Гъля – посланик на Република Румъния, Н.Пр. Херберт Заубер – посланик на Република Германия, Н.Пр Мануел Корсек, посланик на Република Словакия.

 

 

 

Резервация

Регистрациите са затворени за това събитие.